+ 0
+ 0

Povodom ubistva medicinske sestre u prostorijama Doma zdravlja Šabac, ASNS – Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite Srbije osuđuje ovaj zločin bez presedana i ponovo ukazuje po ko zna koji put da su zaposleni u zdravstvu potpuno nezaštićeni i prepušteni sami sebi.

ASNS-Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite Srbije je godinama unazad insistrirao da zaposleni u zdravstvenim ustanovama moraju dobiti status službenog lica ali su se svi nadležni, od resornog ministarstva do poslaničkih grupa Narodne skupštine, oglušili na naš zahtev.

Ističemo da je u Domovima zdravlja posebno teška situacija za zaposlene zbog nepostojanja mera bezbednosti, odnosno fizičkog obezbeđenja.

I pored teškog materijalnog položaja zaposlenih u zdravstvu, sprovode se i mere smanjenja broja zaposlenih, što neminovno dovodi do nezadovoljstva kako kod pacijenata tako i kod zaposlenih. Sve će to dovesti do pogoršanja i povećanja  incidentnih situacija u zdravstvenim ustanovama.

ASNS-Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite Srbije ponovo apeluje na nadležne da se po hitnom postupku preduzmu aktivnosti na donošenju odluka o dodeli statusa službenog lica za zaposlene u zdravstvu.

U Beogradu,

13. januar 2016. godine

ASNS - Granski sindikat zdravstva i socijalne zaštite Srbije

dr Slobodan Đurić, predsednik